Plīvurpūce (Tyto alba)

 Plīvurpūce izvairās apmesties ārpus cilvēka apdzīvotajām vietām. Māju bēniņi, krāsns skursteņi, māju drupas, koku dobumi vecos parkos un dārzos – lūk pūču mīļākās dzīves un ligzdošanas vietas. Ievērots, ka sasniedzot briedumu, jaunās pūces izvēlas tieši tādu ligzdošanas vietu, kāda viņām tā ir bijusi „bērnībā”. Plīvurpūce dzīvo gan lauku teritorijās, gan lielās pilsētās, kur viņu skaits mēdz būt ievērojami liels, atrodot arī pietiekami daudz barības – žurkas, baložus un zvirbuļus.
 Plīvurpūce visplašāk izplatīta ir Rietumeiropā, kur diez vai atradīsies kads ciematiņš, kur nebūtu „savas” plīvurpūces.

Atgriezties